Midnattsrabarberpaj

Nu är vi redan en bit in i augusti & i år har inte jag gjort någon rabarberpaj förräns nu. Delvis beror det på att mitt kök i stort sett aldrig blir använt över huvud taget & delvis på att att jag inte blir naturligt påmind av lättillgängligt hemmaodlade rabarber där jag bor nu. Hur som helst så har jag varit sugen på rabarberpaj ett tag nu & eftersom jag här om dagen köpte några stjälkar av den centrala ingrediensen så fanns det knappt något bättre sätt att avsluta denna kvällen på än genom att slänga ihop en.

Tyvärr hade det gått så pass länge sen jag lagade en så att jag blev tvungen att söka efter recept för att minnas hur det gick till. På bloggen skrot & korn hittade jag ett som såg bra ut.

Något jag minns från tidigare pajer jag gjort är att de alltid blir bättre på fruktos än sackaros, samt att det aldrig skadar att öka mängden. Två & en halv matskedar fruktos på grönsakerna istället för en fick det bli.Resultatet blev helt ok. Själva kärnan blev underbart god. Toppen kunde dock ha fått bli lite knäckigare än vad jag fick till. Jag tror att felet jag gjorde var att jag tog kastrullen från värmen direkt, utan att ge smeten en chans att knäcka till sig. Eventuellt kanske det inte skulle ha skadat med lite mer havregryn än vad receptet föreslog dessutom.

RSS 2.0